Vučić brani nemačkog ambasadora

Vučić brani nemačkog ambasadora

Predsednik Vučić komentarisao je izjavu ambasadora Nemačke u Beogradu Tomasa Šiba.

Podsećamo, Šib je rekao: “Bombardovanje 1999. je bilo neophodno, morali smo da sprečimo genocid”.

– Naravno da imamo drugačije viđenje povodom onoga što se dogodilo ’99 godine, uveren sam da niko to nije dokazao presudom da je postojala genocidna namera ili nešto slično. Ali da vam kažem, svih 19 zemalja koje su učestvovale u tom napadu na Srbiju isto su obrazložile. Ambasador Šib ništa posebno novo nije rekao – istakao je Vučić.

“Ja ga poznajem kao čoveka koji je mnogo pomogao Srbiji u prilivu investicija i da je u tom trenutku morao da odgovori na način koji podržava nemačka politika.”

Ne pada mu na pamet da ga vređa iz ličnog ugla, rekao je Vučić, jer je mnogo uradio za našu zemlju.

“To je ponekad dobro za nas iz nekog drugog ugla, jer možemo da vidimo šta o svemu što se u našoj zemlji zbivalo zaista misle neke od najrazvijenijih zemalja i oni koji su učestvovali u tom napadu ’99. godine. Naše je da odgovorimo da to nije istina, da stvari posmatramo drugačije, ali mi moramo da radimo i veoma blisko sarađujemo s Nemačkom. Ne zaboravite da je jedan od najvećih investitora u Srbiji upravo Nemačka. To nije samo pitanje para, već i budućnosti i mnogih drugih stvari.”

Kako je naveo, naše jeste da kažemo sa čim se slažemo i da čuvamo integritet i ne pravimo neprijatelje od onih koji nam to nisu.

Vesti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar