VUČIĆ I IZDAJNICI NA APARATIMA Dodik u Sankt Peterburgu, sutra sa Lavrovim, prekosutra sa Putinom: Ovde sam jer je to dobro za Srpsku i naš narod (VIDEO)

Izvor:
Politički.rs, RTRS, Foto: RTRS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu gde će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodikov odlazak u Rusiju i predstojeći susreti sa sa Sergejem Lavrovim i Vladimirom Putinom izazvao je histeriju kod srpskih NATO petokolonaša, kao i očaj kod kukavnog i kukavičkog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Petokolonaši zakevtaše na sav glas u pronatovskim medijima osuđujući Dodikovu posetu, usput naričući za Ukrajinom i slaveći Ramin i Dritanov odlazak u Kijev. To im je jedan od poslednjih pokušaja da ostanu na platnom spisku stranih zapadnih, za Srbiju neprijateljskih ambasada, koje su apsolutno nezadovoljne što i posle toliko datih para srpskim izdajnicima, podrška kod Srba Rusiji je preko 80 posto.

Dodik je ovom posetom doveo do očaja i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se do nedavno, kako bi zadržao podršku biračkog tela, lažno predstavljao kao veliki prijatelj Rusije i Vladimira Putina. To lažno prijateljstvo se potpuno ogolio i njegov kukavičluk je ispoljen prilikom nedavno otkazane posete Lavrova Beogradu. Umesto da urgira kod svojih velikih prijatelja iz Bugarske, Albanije i S. Makedonije da propuste avion, Vučić se zabio u mišju rupu glumatajući tugu i zabrinutost, ni prstom ne mrdnuvši iz straha od onih koji su ga doveli i koji ga drže na vlast, da bi sutradan veselo, sve lupkajući nogama u dupe, otrčao za Ohrid kod istih tih velikih Open Balkan prijatelja na grljenje i ljubljenje.

Sujetan ko mlada glumica, Vučić najverovatnije pod lekovima podnosi Dodikovu posetu Rusiji, a kakvu će mu pakost i osvetu spremiti, videćemo u narednim danima.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević svesan svega ovoga što se dešava sa petokolonašima i Vučićem,  na Tviteru malo se sprdao sa njihovom patnjom, postavljajući snimak Dodikovog dolaska u Sankt Peterburg

Dodik je za RTRS izjavio da je ovo jedan od najvećih svetskih ekonomskih foruma, posebno danas kada se održava u svetlu sukoba u Ukrajini.

Foto: RTRS

– Ovde će biti prisutno 70, 80 predstavnika država i vlada, najznačajnijih kompanija iz dela sveta koji ne pripada Zapadu, jer je Zapad to očito bojkotovao. Mi, shodno našoj politici da ne želimo da budemo deo koji će podržavati i hvaliti ili nekoga osporavati, jednako želimo da budemo prisutni i budemo deo foruma koji treba da da odgovore na mnoge izazove u svetu – rekao je on.

Dodik je istakao da je došao u Sankt Peterburg da sasluša one koji imaju šta da kažu, izrazivši zadovoljstvo što će već sutra biti u prilici da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

– Radujem se što smo u prilici da nastavimo naše razgovore odranije. Oni nemaju nikakvu spekulaciju, sve ono što su neki tvrdili pre dva-tri meseca promašili su. Mi samo razgovaramo u normalnom tonu kako stabilizovati naše odnose, pojačati projekte vezane za izgradnju gasovoda, dve elektrane na gas, te o tome kako ojačati naše napore da sarađujemo na kulturnom i ekonomskom, kao i drugim nivoima – istakao je Dodik.

On je naglasio da je saradnja imperativ, bez potrebe da bilo kome daje objašnjenja o tome.

Danas sam pozivan nekoliko puta, neki su me pitali otkud ja tu, zašto sam tu. Јa sam tu naprosto jer je to moja volja i jer mislim da je to dobro za Republiku Srpsku i naš narod. Važno je da budemo ovde i pokažemo naše pripadanje vrednostima koje su vezane za ekonomiju i ekonomsku stabilnost i to je sve što želimo i drugima – naveo je Dodik.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu otvoren je danas, a na njemu učestvuju državnici iz 70 zemalja.

Forum svake godine prima predstavnike iz više od 140 zemalja i organizatori tvrde da ni ova godina neće biti izuzetak.

Prisutno je oko 2.000 učesnika i 1.000 direktora kompanija.

Plenarna sednica foruma zakazana je za petak 17. juna, na kojoj će učestvovati ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon čega je planirani susret Putina i Dodika.

Predsednik Rusije daće na plenarnoj sednici 25. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocene o situaciji u globalnoj politici i ekonomiji.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar