Vučić optužio ekološke pokrete da su STRANI PLAĆENICI

BEOGRAD (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je 90 posto ekoloških pokreta u Srbiji “plaćeno spolja” i da je to legalno, ali se treba zapitati zašto neka austrijska agencija plaća nekog da govori protiv hidrocentrala u Srbiji.

“U Austriji imate 4.500 hidrocentrala, a u Srbiji nemate 100. Objasnite mi kako ćemo da imamo struju, zato što oni hoće da mi nemamo struju. Šta ćemo da radimo kad je ne bude za pet godina”, rekao je Vučić za televiziju Pink i istakao da jedni brinu da će vetroparkovi da unište prtice, a hidrocentrale prirodu, a ne misle kako ćemo da imamo struju.

Komentarišući izjavu članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavete Vasilić da je Rio Tinto bez dokumentacije koruptivni projekat, Vučić je rekao ” da ona polazi od sebe”.

“Nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove i ona od sebe, ona ne može da razume da ljudi imaju snove, ona to ne može da razume jer je njihov nivo šta mogu da strpaju u džep”, rekao je Vučić.

Vučić je govorio i o Vojsci Srbije, posebno apostrofirajući poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika: “Video sam da nam onaj Bilčik soli pamet o tome s kim ćemo da držimo vojne vežbe, nek se malo bavi strankom u kojoj se nalazi, svi ti što imaju stranke od nula do dva posto, najviše mrze one koji imaju 20, 30 ili 60 posto”, ocenio je predsednik.

Najavio je da će Srpska napredna stranka oko 20. do 24. oktobra doneti važne odluke, a potom očekuje raspisivanje izbora na više nivoa. Onima koji sumnjaju da neko neće priznati volju naroda, poručio je da je on uvek priznavao izborne rezultate “jer tako rade časni ljudi”.

Vučić je ocenio da Evropska unija nije otvorila ni jedno poglavlje ili “klaster” u pregovorima o prijemu Srbije jer ima svojih problema, dok “Srbija bolje napreduje od evropskih zemalja”.

Za državu je, kako je rekao, najvažnija snaga rukovodstva i naveo primer Ujedinjenih Arapskih Emirata gde onaj ko vodi državu donosi hrabre odluke, “na primer da li ćete čuvati neke bespravno podignute udžerice ako planirate da napravite ‘Menhetn’ u ‘Beogradu na vodi’ “.

Opoziciji je poručio “da se strašno uplašio kako će izgubiti izbore”, ali će se boriti jer smatra da “oni ne bi radili u interesu države”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare