Vučić: Poručujem Srbima na Kosovu – videćete ko je vera a ko nevera

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da je danas da je Srbija “slobodna i slobodarska zemlja, o Srbiji ne odlučuje niko drugi do njenih građana, u njoj se ne pita niko drugi do njenih građana”, dodajući da su “retke zemlje koje mogu tom činjenicom da se pohvale”.

“Sloboda je sveta ali je svet i mir, najviše vrede zajedno”, rekao je Vučić, koji je položio venac na spomenik kosovskim junacima, u Kruševcu, navodeći da je Vidovdan “simbol veličine našeg naroda”.

On je rekao da mladim generacijama “ne smemo da ostavimo sukobe i moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt i budućnosti obezbedimo život”.

“Srpski narode na Kosovu i Metohiji neka vam je srećan Vidovdan, neka vam je srećan praznik, poručujem vam i danas i naveka videćete ko je vera i ko je nevera. Ko će da štiti a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju”, napomenuo je Vučić.

Kada neki kažu da bolje znaju od nas šta je interes Srbije, tu ima nešto skriveno.

Vučić je u Kruševcu kazao da bez samostalnosti u odlučivanju “nema ni mira ni ostvarenja naših interesa ni razvoja Srbije”.

“Za razliku od perioda donekle neodgovorne politike 90-ih i apsolutno antidržavne i antinarodne politike od 2000. do 2012. godine, došli smo do toga da danas možemo da vodimo racionalnu, ozbiljnu i odgovornu politiku ali mi, građani Srbije a ne neki strani centri moći”, kazao je Vučić posle svečane sednice Vlade Srbije.

Ocenio je da niko ne može bolje od samih građana Srbije da zna šta je interes zemlje.

“Niko ne može da voli našu zemlju više od nas. Kada neki kažu da znaju šta je interes Srbije bolje od nas, tu ima nešto skriveno”, naveo je Vučić.

Dodao je da je zamolio ministre da gledaju kako da sačuvaju samostalnost u donošenju odluka.

Govoreći o ekonomiji, rekao je da je po preliminarnim podacima moguće da drugi kvartal bude završen sa stopom rasta od 13 odsto i najavio da će do kraja godine devet autoputeva i brzih saobraćajnica biti u izgradnji.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar