Vučić posle razgovora sa Stoltenbergom: NEĆU rusku vojnu bazu u Srbiji!

Izvor:
Nova.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Briselu da našoj zemlji nisu potrebne bilo čije strane baze na teritoriji.

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, odgovarajući na pitanje o navodnoj ponudi izgradnje ruske baze u Srbiji, istakao da je naša zemlja vojno neutralna, te da joj nije potrebna ničija strana baza, piše Nova.rs.

„Srbija želi da sačuva mir i da sma obezebeđuje svoje nebo, svoju zemlju, svoj narod i stanovništvo i tako će se ponašati u budućnosti“, rekao je Vučić.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Vučić je rekao da su Srbi “saterani u ćošak” i da ne treba od njih očekivati da “uživaju i govore kako im je mnogo lepo”.

“Ima novih generacija mladića na severu Kosova koji to neće da trpe teror, to više nema veze ni sa mnom ni sa Jensom, mi smo ostarili. Oni ne doživljavaju Kosovo kao nezavisno, već kao teritoriju Srbije, tako da mnogo problema tu ima”, izjavio je Vučić.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je istakao da srpska vojska i policija nijednog trenutka nisu prešli administrativnu liniju.

Govoreći o predstojećem sastanku sa kosovskim predstavnicima u Briselu, Vučić je naveo da se nada kompromisnom rešenju.

Inače, predsednik Srbije je naveo i kako je na sastanku sa Jensom Stoltenbergom, dostavio generalnom sekretaru NATO-a spisak svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo, kao i upade kosovskih specijalaca na severu Kosova bez saglasnosti gradonačelnika opština na Severu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare