Vučić: Pridružićemo se odlukama UN o kršenju teritorijalnog integriteta Ukrajine, za sankcije ne

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija priključiti svim odlukama Generalne skupštine UN o kršenju teritorijalnog integriteta Ukrajine u sukobu sa Rusijom, ali da će odbiti sve one koje se odnose na sankcije Rusiji.

Vučić je novinarima na početku izgradnje saobraćajnice Sremska Rača – Kuzmin, rekao da je u ponedeljak na Generalnoj sednici UN o ukrajinskoj krizi bilo glasanje za devet odluka, od kojih se Srbija pridružila jednoj, kao i da će se danas pridružiti još jednoj.

Ocenio je da će biti veoma teško izdržati pritiske Zapada na odluku Srbije o ukrajinskoj krizi, ali da “Srbija već ima svoju stolicu”.

“Ja sam noćas imao do kasno razgovore sa predstavnicima više zemalja, danas ceo dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju”, rekao je predsednik.

Na pitanje kako komentariše zahteve pojedinaca da Srbija, poput EU, zabrani ruske kanale “Sputnjik” i “Raša tudej”, Vučić je ocenio da bi “neki” u Srbiji želeli da zabrane sve medije koji drugačije govore.

“Oni kada pričaju o medijskim slobodama, oni misle da medijske slobode treba da budu da samo oni postoje, i niko drugi”, ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije nije naveo da li razmišlja o eventualnoj zabrani ruskih medija, ali je dodao da bi o tome mogla da odlučuje opozicija, ako pobedi na aprilskim izborima.

Novinar Slobodan Georgijev podelio je na svom Tviter nalogu članak britanskog “Gardijana” u kome se navodi da će EU zabraniti emitovanje ruskih kanala, uz komentar “Bravo, i Srbija da uradi isto”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar