Vučić razgovarao s Pastorom o rešavanju migrantske krize, Pastor: Mere policije neefikasne

Izvor:
Beta, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas objavio na Instagramu da je s predsednikom Saveza vojvodjanskih Mađara (SVM) Ištvanom Pastorom razgovarao o “drugačijem rešavanju migrantske krize” – “o potrebi oštrijeg i drugačijeg rešavanja” tog problema i o izgradnji velikih turističkih kapaciteta na severu zemlje.

Pastor je potom objavio na Fejsbuku da je Vučiu ukazao na to da su dosadašnje mere policije u Subotici bile nedovoljne i neefikasne, i da građani s pravom očekuju od države da im garantuje mir i uslove za normalan i bezbedan život.

Podvukao je, kako je napisao, da je veliki broj građana na poslednjim parlamentarnim i predsedničkim izborima glasao za sadašnju parlamentarnu većinu i za Vučića kao predsednika “u uverenju da će to obezbediti stabilnost i sigurnost”, a “sada mnogi s pravom osećaju kao da su interesi migranata i njihovih pomagača bitniji od interesa građana”.

Pastor je naveo da su on i Vučić “saglasni da treba preispitati elemente dosadašnje migratorne politike, neophodna je korekcija mnogo njenih elemenata, a kod nekih pojava je neophodna mnogo oštrija reakcija države”.

Pastor je izrazio nadu da će njegov sastanak s Vučićem “imati dobar ishod” i istakao da je “uporan u tome da se reši (taj) problem u zajedničkom interesu svih”.

Tokom razgovora s predsednikom Srbije kojeg je Pastor tražio, bilo je reči i o tome da se završava izgradnja akva-parka na Paliću, koju finansira država i da će uskoro početi probni rad. Kroz javni poziv izabran je operater akva-parka s kojim će ovih dana biti sklopljen ugovor i moći će da ga preuzme početkom septembra i koristi, naveo je Pastor.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare