Vučić: U narednih 48 sati odluka o sankcijama Rusiji

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će izaći sa kompletnim odgovorom na ukrajinsku krizu u narednih 48 sati.

On je rekao novinarima u Madridu, gde je u jednodnevnoj poseti, u odgovoru na pitanje novinara šta će Srbija uraditi povodom toga što je portparol EU Peter Stano izjavio da očekuje da se Srbija uskladi sa EU povodom sankcija Rusiji, zbog priznavanja dve otcepljene oblasti na istoku Ukrajine.

Vučić je rekao je da se sutra sastaje sa predstavnicima pet najrazvijenijih zemalja sveta i Evropske unije – Amerike, Nemačke, Engleske, Francuske, Italije i predstavnikon Evropske unije u Beogradu. Posle tog sastanka ili najkasnije 24 sata posle toga će izaći sa stavovima po pitanju Ukrajine.

“Ali naši stavovi za razliku od mnogih njihovih stavova biće u potpunosti zasnovani na poštovanju međunarodnog javnog prava, biće apsolutno principjelni i neće se razlikovati u odnosu na nao ono što smo mislili i govorili i 2000. i 2015 i danas”, rekao je Vučić.

Prestavnici EU i SAD su izjavili da očekuju da Beograd uskladi svoj odgovor o ruskom priznanju dva otcepljena regiona u istočnoj Ukrajini sa Zapadom, između ostalog i u pogledu sankcija.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare