Vučić uručio Orbanu Orden za izuzetne zasluge u razvijanju saradnje Srbije i Mađarske

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić je danas u Beogradu uručio premijeru Mađarske Viktoru Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je rekao da je toj orden najviše priznanje koje Srbije ima, te naglasio da mu je neizmerna čast i posebno zadovljstvo da odlikuje mađarskog premijera.

Kazao je da to odlikovanje dodeljuje velikom i iskrenom prijatelju Srbije i srpskog naroda za, kako je precizirao, izuzetna dostignuća u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih i bratskih odnosa izmedju Srbije i Mađarske.

Zahvalio je Orbanu na snažnom doprinosu unapređenu sveukupne bilatralne saradnje dva države koja je, kako je kazao, u stalnom usponu i koja je dostigla svoj najviši stadijum, bez presedana u modernoj istoriji.

“Veoma smo zahvalni mađarskim prijateljima ali pre svega Vama lično na podršci koju potpuno otvoreno, nedvosmileno i u svakoj prili pružate Srbiji, kako na njenom evropskom putu, zalažući se za njeno punopravno i skorije članstvo u EU, ali tako i po svim važnim regionalnim pirtanjima”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, građani Srbije istinski cene takve prijatelje i takve komšije

Kazao je da je odlika pravih prijatelja da podržavaju jedni druge u teškim trenucima, te naglasio da je Orban smogao snage da bude uz Srbiju u momentima kada je, kako je kazao, mnogo lakše bilo da to ne čini.

“Zato budite sigurni da će Mađarska uvek moći da računa na iskreno prijateljstvo i podršku Srbije”, rekao je Vučić.

Zahvalio je premijeru Mađarske što uvek, kako je kazao, ima u vidu dobrobit Srbije i njenih građana i na spremnosti da se lično angažuje na snaženju veze dva države

Prema njegovim rečima, dosadanji rezultati zajedničkih zalaganja su gotovo impresivni ali istovremeno obavezuju da u budućnosti negujemo i čuvamo srpsko – mađarsko prijateljstvo.

Naglasio je značaj obostranog, potpuno posvećeng rada u budućnosti na jačanju strateških odnosa dve zemlje.”

Zahvaliio je Orbanu i na doprinosu na stvaranju najbližih mogućih odnosa izmedju Srba i Mađara i u Srbiji, te zbog toga izrazio zahvalnost i, kako je kazao, mađarskim prijateljima, državljanima Srbije a posebno gospodinu (Lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu) Pastoru.

“Hvala vam što i ova teška vremena kada svi gledaju sebe što ste pomogli Srbiji da da obezebdimo topliju i sigurniju budučnost našim građanima”, rekao je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Rekao da je taj orden najviše prizanje koje Srbije može nekome da pruži, te naglasio da je ponosan što može da ga uruči mađarskom premijeru.

 

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare