Vučić: Vanredni izbori realna opcija, miting u petak pokušaj da rešavamo probleme građana

Izvor:
Beta, Foto: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da smatra da su vanredni izbori realna opcija i da na mitingu Srpske napredne stranke (SNS), na čijem je čelu, želi da razgovara sa građanima o problemima.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da kad su krizne situacije i kada neko osporava legitimitet vlasti onda su izbori najbolji način rešavanja, te odbacio zahteve dela opozicije o “formiranju prelazne (tehničke) vlade”.

Kazao je da neće dati mandat nikome ko će, kako je naveo, “po nalogu spolja da obrazuje nekakve prelazne vlade”, te da će Srbijom “vladati oni koji dobiju poverenje naroda”.

“Na tom skupu (u petak) naša je obaveza, ne samo da pokažemo pijetet prema žrtvama, nego i da pokažemo da nismo ti koji ćemo da govorimo ‘u ta ta, vidite koliko nas je’ ili ‘ima nas još mnogo’, nego da pokušamo da rešavamo probleme ljudi”, rekao je Vučić.

On je naveo da će taj miting biti pokušaj vlasti da pokaže da “nešto što je neko napravio i uradio nema smisla i neće moći da prođe”.

Prema njegovim rečima, na protestima “Srbija protiv nasilja”, na koji je pozvao deo opozicije, bilo mnogo ljudi koji žele da doprinesu nekim odlukama koje će na drugačiji način da kreiraju budućnost.

Vučić je dodao da na mitingu neće držati govor kao lider stranke već kao predsednik svih građana Srbije.

Govoreći o zahtevu nevladinih organizacija da se miting otkaže, Vučić je rekao da to zahtevaju organizacije koje podržavaju “što se dešava uvek protiv vlade”, kako je rekao – “da ne budem maliciozan da kažem protiv države Srbije”.

Deo opozicije smatra da aktulena vlada Srbije treba da podnese ostavku i da potom bude formirana tehnička vlada koja će pripremii uslove za održavanja vanrednih izbora po, kako kažu, demokratskoj proceduri.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare