Vučić: Više od 60 odsto glasalo “da” na referendumu! (VIDEO)

Izvor:
Vesti online, Foto: Printscreen

“Građani su izglasali ustavne promene na referendumu i Srbija je danas poslala veoma pozitivnu sliku u svet”, saopštio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je čestitao građanima Srbije na demokratskoj atmosferi na održanom referendumu.

Saopštio je, na osnovu 97,02 odsto izbrojanih biračkih mesta, a nedostaju Novi Pazar i Voždovac, da je za ustavne promene glasalo 60,48 odsto građana, a 39,52 odsto bilo protiv, te da je bilo i 1,01 odsto nevažećih listića.

– Konstatujem da je razlikom od više od 20 odsto bio pozitivan odgovor građana na predložene ustavne promene – objasnio je Vučić.

On je rekao da je u centralnoj Srbiji 66,48 odsto glasalo za promene, a 33,5 odsto protiv.

U Vojvodini je 60,3 odsto bilo za, a 39,7 odsto protiv. U Beogradu je rezultat 45,4 odsto prema 54,6 odsto.

– To je po regionima u ukupnom broju glasova nešto više od oko 400.000 glasova prednosti za u odnosu na ne. Građani su izglasali ustavne promene na referendumu – podvukao je on.

Čestitao je svima koji su glasali, rekavši da je kako god su glasali to bilo njihovo demokratsko opredeljenje.

– Gotovo da nigde nije bilo problema, i ljudi iz različitih političkih stranaka sarađivali su na biračkim mestima. Srbija će je poslala veoma pozitivnu sliku u svet. Verujem da ćemo uspeti da u narednom periodu uradimo nešto za zemlju po pitanju dalje demokratizacije, nezavisnog sudstva, samostalnog tužilaštva. Uradili smo dobru stvar za zemlju – dodao je on.

Obraćanju predsednika u sedništu SNS prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Maja Popović, Tomislav Momirović, funkcioneri SNS Darko Glišić, Vladimir Orlić…

Obraćanje Aleksandra Vučića počinje oko -35:00

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare