Alternativna televizija: Licemerne izjave ambasadora SAD o tome zašto su nam uvedene sankcije

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen, Wikipedia

Slobodno novinarstvo jeste demokratija, ali slobodno novinarstvo su i istina i poštenje kao jedni od temeljnih principa novinarske etike, na čemu se Alternativna televizija (ATV) i zasniva, poručili su iz te medijske kuće.

Iz ATV-a su ocenili kao licemernu izjavu ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona o uvođenju američkih sankcija ovoj televiziji, u kojoj, između ostalog, tvrdi da je temelj svake demokratije sloboda novinarstva.

“Ograničenja slobode izražavanja ili prava na obavljanje novinarskih delatnosti, nije sloboda novinarstva”, naveli su iz ATV-a.

Iako je Nelson rekao da će, ako ATV ima pitanja za Ambasadu SAD u BiH na njih odgovoriti, iz ove medijske kuće su naveli da nije pomenuo da su im prvo sankcije uveli tako što su “blokirali Jutjub kanal, kao i rezultate na Gugl pretrazi, čime su smanjili mogućnost da neko upravo taj, njihov odgovor i vidi”.

“Takođe, Nelson u svojoj izjavi kao obrazloženje za sankcije ATV-u, navodi da je naša televizija sankcionisana kao ‘koruptivni poslovni subjekt koji kontroliše Milorad Dodik i njegova porodica za koruptivne svrhe’, što je nonsens i špekulacija za koju ne postoje dokazi”, istakli su iz ATV-a.

Iz te medijske kuće su dodali da je “očigledno sve izrežirana priča, u kojoj je korupcija izmišljena iz samo jednog razloga, a to je gušenje jednog medija i onog o čemu izveštava”.

Iz ATV su napomenuli i da prihodi televizije dolaze većinski iz privatnog sektora.

“Ugrožavanje medijske slobode i pogrešno javnosti predstavljati svoja opravdanja kao činjenice, u najmanju ruku je sramno i skandalozno”, naveli su iz ATV-a.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare