Amfilohije pozvan na saslušanje zbog sahrane

Amfilohije pozvan na saslušanje zbog sahrane

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju uputilo je mitropolitu crnogorsko-primorskom SPC Amfilohiju Radoviću poziv da u četvrtak dođe na saslušanje.

On je pozvan zbog prisustva sahrani istoričara Vladimira Jovićevića na Rijeci Crnojevića, potvrdio je dnevniku Pobjeda tužilac Duško Milanović.

Milanović je dodao da mitropolit Amfilohije Radović još nije potvrdio da li će doći.

Prema rečima tužioca Milanovića, danas je u cetinjskoj policiji saslušano više osoba koje su prisustvovale sahrani, među kojima je i sveštenstvo Mitropolije.

– Prikupljamo obaveštenja i utvrđujemo da li su prekršene mere Nacionalnog koordinacionog tela – rekao je Milanović.

Prema ranijim objavama, sahrani Vladimira Jovićevića, oca Andrije Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova, a koja je obavljena na Rijeci Crnojevića, koja pripada opštini Cetinje, prisustvovali su lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, nekoliko sveštenika, vozač biznismena Duška Kneževića koji je na Interpolovoj poternici i koji je u bliskim odnosima sa porodicom Jovićević.

Amfilohije pozvan na saslušanje zbog sahrane
Printscreen

Osim njih, na sahrani je bio i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

Od ambasadora Božovića, koji ima diplomatski imunitet, neće biti uzeta izjava.

Ministarstvo zdravlja naložilo je da se sahrane i veselja tokom trajanja epidemije održavaju isključivo u krugu porodice, a jedna od mera odnosi se i na zabranu međugradskog saobraćaja i obavezno pridržavanje socijalne distance.

Tanjug

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare