Demokrate: DPS i URA predlažu predsednika Skupštine, u sredu protest preko puta Hrama u Podgorici

Izvor:
Sputnjik, Foto: Printscreen

Demokarte, na čelu sa Aleksom Bečićem tvrde da su svi izgledi da će DPS i pokret URA u petak predložiti kandidata za predsednika Skupštine Crne Gore.

Oni su zato pozvali celu Crnu Goru da u sredu 23. februara masovno dođu na protest preko puta Hrama u Podgorici „kako bi ovaj unaprijed sklepan izdajnički naum spriječili“, prenosi Sputnjik.

„Nastavlja se realizacija plana bestidnog prekrajanja izborne volje građana, koji je Demokratska Crna Gora prozrela i o njemu obavijestila javnost još prije nekoliko mjeseci, dok su neki nemušto ćutali i pravili se neznaveni i neobaviješteni. Nakon rušenja prve demokratski izabrane Vlade i razrješenja predsjednika Skupštine, DPS i njihovi novi partneri koji su se prije 30. avgusta kleli, davali časnu riječ i obećavali da neće ni u kakve kombinacije sa DPS-om, iako u značajnoj mjeri usporeni i osujećeni da u djelo sprovedu izdaju po modelu ‘blickriga’, ipak će, kako smo u saznanju, pokušati da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a“, ističu u saopštenju Demokrate.

Printscreen

Prema njihovim rečima, URA i moguće druge satelitske partije na prethodnim parlamentarnim izborima su preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije.

„I to bez saglasnosti DPS-a, pri čemu je DPS posebno zainteresovan za MUP, ministarstvo odbrane, ministarstvo finansija, direktora ANB-a, direktora Uprave policije i brojne druge pozicije unutar same državne uprave. Građani i njihov masovni odziv na proteste protiv prodaje njihovih glasova DPS-u već su u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje bezobraznih zadataka sa izdajničke agende sastavljene u domaćim kazinima i mafijaškim jazbinama, koje su pune tri decenije bile kontrolne sobe svih procesa u državi i regionu. Iako pokušavaju, nikad više. Sloboda se jednom osvojila i nema više nazad – uzalud svi ovi prljavi i izdajnički naumi. Zato, kako bi spriječili ovu veliku narodnu izdaju pozivamo čitavu Crnu Goru da dođe u Podgoricu na protest, koji će se, sada već tradicionalno, održati sjutra, u srijedu, u 18 časova, na bulevaru preko puta hrama Hristovog vaskrsenja“, navode Demokrate u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare