Demokrate: Rukovodstvo SNP sa hordama koje su progonile njihovo članstvo

Izvor:
Sputnjik, Foto: Printscreen

Demokratska Crna Gora saopštila je da je rukovodstvo Socijalističke narodne partije odlukom da bude dio manjinske vlade pristalo da bude dio hordi koje su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore.

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) izglasao je juče da je za ulazak te partije u manjinsku vladu.

„Odluka rukovodstva SNP-a doneta na sednici Glavnog odbora te partije da bude deo manjinske vlade DPS-a, uprkos protivljenju njenog mnogobrojnog časnog i doslednog članstva u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori, rezultat je pogubnog i izdajničkog plana na koju je Demokratska Crna Gora još u decembru prošle godine upozoravala crnogorsku javnost“, piše i saopštenju Demokrata i dalje se dodaje.

„Dakle, sve ono što smo tih dana i nedelja govorili iz skupštinskih klupa, u ime svih onih građana Crne Gore, čijim glasovima smo nakon 30 godina došli u poziciju da se borimo protiv diktature, organizovanog kriminala i korupcije, pustošenja i uništavanja Crne Gore i njene mladosti, braneći hiljade obespravljenih radnika, penzionera i majki, uvidevši da se sprema izdaja epskih razmera, obistinilo se. Setite se tvrdnji poslanika Jokovića u Skupštini Crne Gore sa kojima jasno odbacuje mogućnost paktiranja sa DPS-om i grčevite borbe da zamaskira već svršeni plan da izda i pogazi narodnu volju iskazanu 30. avgusta. Tada smo jedini upozoravali da je na delu pokušaj političke korupcije i licemerstvo partija koje čine parlamentarnu većinu zajedno sa nama, da bez izbora formiraju novu vladu.“

Nakon rušenja prve Vlade nakon 30 godina i smene Alekse Bečića sa mesta predsednika Skupštine Crne Gore, kako tvrde, „utabanim stazama DPS-a koračaju nekadašnji njegovi najveći protivnici, oličeni u liku i delu Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića i Dada Šćekića.“

„Podsetimo da je usled nedostatka argumenata i obelodanjivanja njihovog plana, gospodin Joković u Skupštini Crne Gore crtao mete ostalim poslanicima aludirajući da su neki čak spremni da uzmi i desetine miliona evra u naumu da pogaze i prekroje izbornu volju građana izraženim na slobodnim izborima. Sada je sve jasno. Višenedeljna komična turneja po opštinama u Crnoj Gori, sa ciljem obmanjivanja svojih birača, konačno je kulminirala sada već ogoljenim planom formiranja manjinske vlade i ponovnog vraćanja Mila Đukanovića na vlast. U nadi da će njegovi birači, kao i birači koalicije „Za budućnost Crne Gore“ koji su mu dali mandat da se bori protiv najvećih neprijatelja Crne Gore, razumeti trgovinu i političku korupciju, gospodin Joković i njegova družina nedeljama iza nas uveravali su građane Crne Gore da je deblokada institucija, ubrzanje evropskog puta Crne Gore jedino moguća i ostvariva uz jeftino profitestvo i podršku DPS-a“, piše u saopštenju.

Navode i da je Socijalistička narodna partija, odnosno rukovodstvo te partije pristalo je da bude deo hordi koji su njihovo časno članstvo decenijama unazad progonili po ulicama Crne Gore.

„Svi časni i pošteni birači Socijalističke narodne partije koji su na vreme prezreli ovaj plan i javno saopštili šta misle o pogubnoj odluci rukovodstva te partije, bili su u pravu. U unapred izgubljenoj političkoj predstavi u kojoj je glavni režiser Milo Đukanović, scenarista Dritan Abazović i predsednik SNP-a, Vladimir Joković, je dobrovoljno prihvatio ulogu. A kako će publika, odnosno građani, reagovati na njenoj premijeri, to ćemo tek videti.

Pozivamo sve slobodne građanke i građane Crne Gore da nam se priključe na mirnim, građanskim i evropskim protestima koje organizujemo širom naše države, a sve u cilju sprečavanja prekrajanja izborne volje građana i formiranja nelegitimne manjinske vlade i povratka Demokratske partije socijalista. Oni mogu da kradu, varaju i obmanjuju građane. Ali mi možemo da glasamo. Da glasamo da ih pošaljemo u istoriju“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se kaže da će naredni protest biti organizovan 10. marta u Herceg Novom.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare