Dodik: BiH neće uvesti sankcije Rusiji, bez odgovora da li putuje u Moskvu 9. maja

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH neće uvesti sankcije Rusiji, ali nije direktno odgovorio da li će on ili neko iz Republike Srpske putovati u Moskvu na Dan pobede 9. maja.

“Postavite kamere na granične izlaze pa snimite ko izadje”, kazao je on.

Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini objavili su da je Dodik dobio poziv službene Moskve da prisustvuje paradi 9. maja, ali da je odgovorio da ne može prisustvovati.

Dodik je ocenio da će novi paket sankcija Evropske unije Rusiji, koji uključuje zabranu uvoza ruske nafte, sigurno proizvesti probleme na ovom prostoru.

“Mi se ne možemo lako prebaciti na neka druga tržišta, pogotova na tržišta koja su skupa. Veliko je pitanje kako ćemo u budućem vremenu. Imamo korentan odnos sa naftnom industrijom, odnosno sa kompanijom koja se ovde bavi time”, kazao je on.

Dodao je da je očegledno da EU “ubrzava proces isključivanja Rusije iz svih stvari”.

Odgovarajući na pitanje ko će podneti izveštaj u Savetu bezbednosti UN, koji je za 11. maj zakazao sednicu posvećenu BiH, Dodik je rekao da je Predsedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku, dodajući da je sektor spoljne politike “potpuno razvaljen” antiustavnim i protivzakonitim ponašanjima pojedinaca u proteklom periodu.

“Pokušaćemo da obezbedimo da se naš glas tamo čuje i on će se čuti svakako”, rekao je Dodik.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare