Dodik: Energetska pitanja u fokusu razgovora sa Putinom

Izvor:
Sputnjik, Foto: RTRS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će tokom posete Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom razgovarati o energetskim pitanjima i da će mu predložiti da Rusija glasa za ostanak misije Altea u BiH.

„Veoma smo zainteresovani da napravimo ovaj gasovod /od Srbije ka Srpskoj/. Ruska strana je odobrila taj projekat, ali imamo zastoj u pogledu odlučivanja na nivou BiH i to predstavlja kočnicu“, rekao je Dodik.

Istakao je da je verovao da će moći da reši to pitanje u Sarajevu pre puta i da proglasi početak investiranja.

„Međutim, to nije moguće, jer u Sarajevu na to gledaju na neproduktivan i neočekivano loš način. Oni očekuju da dobiju gas od Rusa, a da spreče sve što Rusija želi da uradi, sa nama ili sa njima“, ukazao je Dodik.

Naglasio je da je Rusija dokazani prijatelj Republike Srpske.

„Isključivost koju vidimo na Zapadu u pogledu ‘ili ste za Rusiju ili ste za nas’ apsolutno treba odbaciti, jer mi moramo da sarađujemo sa svima koji sa nama žele da sarađuju“, poručio je Dodik.

Dodik je naveo da je cena nesaradnje ultimatum i da je to onda podaništvo, na koje Srpska ne može da pristane, preneo je RTRS.

On je dodao da će sa Putinom razgovarati i o misiji Altea u BiH i da će mu predložiti da Rusija podrži produžetak te misije na sednici Saveta bezbednosti UN u novembru.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare