Dodik: Izjava Jelene Trivić “politički dilentatizam” i “dokaz izdajničke politike”

Izvor:
Beta, Foto: Facebook/Jelena Trivic, Printscreen YouTube

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik optužio je danas za izdaju potpredsednicu opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Jelenu Trivić zbog izjave da treba razgovarati sa Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Kristijanom Šmitom.

Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, najveće stranke u Republici Srpskoj, rekao je da ta izjava Trivić predstavlja “politički dilentatizam” i “dokaz izdajničke politike”.

“Ovo je najvidljiviji način izdaje. Dati pravo strancu da upravlja našim životima, kada smo svedoci mnoštva loših poteza i odluka koje su stranci činili prema srpskom narodu, daleko je više od političke naivnosti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Naveo je da razgovor “sa osobom koja nije formalno imenovana u Savetu bezbednosti UN nema veze sa političkom ni pravnom logikom” i dodao da bi na taj način Šmitu bio dat legitimitet za “dramatično kršenje Dejtonskog sporazuma”.

“To bi značilo da on može, kao i (njegov prethodnik Valentin) Incko, da sutra nametne bilo koji zakon i da onda kaže ‘Šta hoćete? Vi ste nas prihvatili.’ Eto, mi ga ne prihvatamo”, dodao je Dodik.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare