Dodik: Najdrastičniji primer korupcije vidim u delovanju Ambasade SAD

Izvor:
RTV, Foto: Twitter/@MiloradDodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da podržava ideju američkog ambasadora Majkla Marfija da u BiH svaki dan treba da bude dan borbe protiv korupcije, ali da bi predložio i da u BiH bar jedan dan sedmično bude bez mešanja diplomata u unutrašnja pitanja BiH.

“Američki ambasador u kontinuitetu zloupotreblava činjenicu da smo mu dali saglasnost da predstavla svoju zemlu u BiH, ali mu nismo dali saglasnost da je uređuje, u njoj presuđuje i odlučuje”, rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Marfijevu izjavu o tome da, kako je rekao, političari rade za organizovane kriminalne grupe, a ne za građane, kao i o navodnim izbornim prevarama.

Dodik je naglasio da se najdrastičniji primeri korupcije, o kojoj ambasador Marfi voli da priča, vide upravo u delovanju Ambasade SAD, koja je, kako je ocenio, finansijskom podrškom pojedinim medijima, političkim partijama i udruženjima stvorila eksponente svoje politike, a ne slobodne i odgovorne pojedince ili medije.

“Ako to nije korupcija, onda ne znam šta bi mogla biti”, rekao je Dodik.

Printscreen

Kada je reč o izborima i njihovoj regularnosti, Dodik smatra da Marfi nije uopšte pozvan da se meša ni u to pitanje.

“Ali kad se već umešao, moram mu reći da SAD iz kojih dolazi nisu uspele da sačuvaju integritet izbornog procesa čemu je svedočio celi svijet, te stoga nije baš najpodesnija osoba da komentariše izbore u bilo kojoj drugoj zemli. BiH, kakva god da je, u izbornom procesu nije zabeležila ludske žrtve i nerede kakvim smo svedočili u SAD pre dve godine”, dodao je Dodik.

Istakao je da bi predložio američkom ambasadoru da prestane da priča o kriminalno koruptivnim radnjama i pojedincima i da naloži tužilaštvima i sudovima da rade svoj posao.

Dodik je ocenio da je priča o vladavini prava i zakona u trenutku dok se krši Bečka konvencija o diplomatskim odnosima tragikomična, kao što je, ponovio je Dodik, tragikomično insistiranje na postojanju visokog predstavnika koji je, kako je naveo, nelegalno došao u BiH i lažno se predstavla.

“Ako Marfi misli na takvu vladavinu zakona – hvala, nisam zainteresovan”, poručio je Dodik.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare