Dodik optužio lidere opozicije da su američki poslušnici, oni njega da je najveća opasnost za RS

Izvor:
Beta

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik optužio je danas lidere opozicionih stranaka Mirka Šarovića i Branislava Borenovića da su američki poslušnici i da im specijalni izaslanik američke administracije za Balkan Gabrijel Eskobar “podzemnim sistemima” šalje poruke kako da deluju.

Printscreen

Dodik je ocenio da su pretnje sankcijama krah diplomatije SAD i odraz nemoći.

“Nije ovde istorija i konstitutivnost naroda sankcija, ovde se radi o pravima i to moraju prihvatiti. Ovde mi uredjujemo. Fino oni govore da mi ovde moramo doći do rešenja, do koncenzusa, a onda zovu lidere, zovu Šarovića, Borenovića i ispostave im naloge koji se moraju poštovati”, kazao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je Šarovića i Borenovića nazvao “poslušnicima i stranim plaćenicima”.

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović je, reagujući na Dodikove optužbe, ocenio da “Dodik očito ima neki problem sam sa sobom, čim uporno brine o Šaroviću”.

Printscreen

Šarović smatra da je Dodik “glavni rušilac i najveća opasnost za Republiku Srpsku”, a ne opozicija, koja, kako je naveo, za razliku od Dodika nema nijednu polugu vlasti.

“Što pre ode, tim bolje za Republiku Srpsku i većina naroda će odahnuti”, ocenio je predsednik SDS-a, dodavši da je Dodik tokom cele svoje političke karijere imao snishodljiv odnos prema američkim zvaničnicima.

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da se sa Eskobarom nikada nije čuo, dodavši da ako to neko pouzdano zna, onda je to Milorad Dodik koji godinama ilegalno prisluškuje opoziciju.

Printscreen

“Jedini podzemni sistem koji ovde postoji je onaj Dodikov kriminalni, kojim guši Republiku Srpsku, a onda svojim delovanjem pokušava da je ruši, da bi sebe sačuvao od odgovornosti za počinjena zlodela”, kazao je Borenović.

Što se tiče komunikacije sa strancima, dodao je, bar Dodik u tome ima ogromno iskustvo, s ozbirom da je, kako je istakao, “spiskove funkcionera SDS-a i PDP-a koje treba smeniti lično nosio Grejemu Deju, zameniku (nekadašneg Visokog predstavnika) Pedija Ešdauna, koga je po obavljenom prljavom poslu zaposlio u svoj kabinet kao savetnika”.

Borenović je naveo da su učestali Dodikovi nasrtaji, koji, kako je ocenio, “postaju sve odvratniji, potvrda da se tom ratnom profiteru i dezerteru bliži politički kraj”

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar