Dodik: Šmit i sankcije Nemačke, to je fašizam

Izvor:

Narodna skupština Republike Srpske do kraja decembra usvojiće zakon o uspostavljanju visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) entiteta Republike Srpske, najavio je danas član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

“VSTS su okupirali Bošnjaci koji žele putem Suda i Tužilaštva BiH modelirati politički sistem što je nedopustivo”, kazao je Dodik.

On je tokom posete Brodu, kazao da je visoki sudski i tužilački savet BiH vanustavno telo, jer, kako kaže, u Ustavu ne postoji nadležnost BiH za pravosuđe.  Podsetio je da je VSTS BiH “stvoren na bazi pritisaka i antidejtonskog ponašanja” visokih predstavnika, što su podržale zemlje Zapada.

Kažu nam da moramo poštovati odluke visokih predstavnika, a za predstavnike zapadnih zemalja Ustavom BiH možete da mlatarate. Zato i postoji problem u BiH, kazao je Dodik koji je opet ponovio da je entitet Republika Srpska za poštovanje ustavnog poretka.

Pretnje sankcijama ocenio je nerazumnim navodeći da ono što se čuje od nemačke politike, „nema veze sa realnošću“.

„Ali, naprosto oni mogu da rade šta hoće, mi ćemo ići svojim putem. Naš put je saradnja sa našim prijateljima. Želim da radimo, ima ih dovoljno. Danas svet nije jednostran. Više nisu samo zapadni finansijski centri prisutni nego ima i nekih drugih koje možemo da angažujemo. Zato ste čuli ovog Šmita koji nije Visoki predstavnik, zamislite kaže, oni mogu da spreče transfere preko računa, pa to je neverovatno, to je fašizam. To nigde nema na svetu da se na taj način pokušava pretiti“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare