Dodik: Srpska će sarađivati sa Rusijom i Zapad to mora da poštuje

Izvor:
Beta, Foto:instagram.com/zeljka.cvijanovic

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska sarađivati sa Rusijom, ističući da Zapad to mora da poštuje.

“Glavni prioritet naše spoljne politike je uspešna saradnja sa Srbijom, Rusijom, prijateljskom Mađarskom, Kinom i ostalima koji to žele”, kazao je Dodik ruskoj agenciji TASS.

Dodao je da će pokušati da razgovara i sa Zapadom, ali da oni “moraju da nauče da takva komunikacija više nije moguća sa pozicije zahteva za potpunom podređenošću i pokoravanjem”.

Dodik je istakao da Zapad, ako želi da razgovara, mora da poštuje prioritete spoljne politike Republike Srpske, “a oni su povezani sa istorijski dokazanim prijateljstvom između Rusije i srpskog naroda”.

On je dalje kazao da je pobedio u trci sa predsednika RS 2. oktobra, uprkos, kako je kazao, mešanju Zapada.

“Moja ukupna prednost, prema rezultatima izbora, iznosi 30.000 glasova, odnosno oko pet ili šest odsto. U trenutnim okolnostima, to je veoma značajan rezultat, koji se ne može dovesti u pitanje bilo kakvim postupkom koji bi ovde pokrenule opozicione stranke, koje su zapadne ambasade podstakle da izazovu nestabilnost”, naveo je Dodik.

Komentarišući rezultate glasanja, Dodik je dodao da je situacija “mirna i stabilna”, te da se razmatra formiranje nove vlade i da će se danas održati prvi sastanci.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare