Dodik sutra imenuje Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove Vlade RS

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će aktuelnom premijeru Radovanu Viškoviću sutra dati mandat za sastav nove Vlade RS.

Dodik je, posle konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS, rekao da bi nova Vlada RS mogla biti formirana već u prvoj sedmici decembra.

Na konsultacije o formiranju nove Vlade RS danas nisu došli predstavnici opozicionih stranaka, SDS, PDP i Pokreta za narod i pravdu, koji Dodiku osporavaju legitimitet, navodeći da je na poziciju predsednika RS došao „izbornom krađom“.

Dodik je novinarima rekao da će o sastavu same Vlade RS odlučivati mandatar Radovan Višković.

On je dodao da je sa predstavnicima Pokreta za državu razgovarao danas o učešću predstavnika ove probosanske koalicije u Vladi RS, dodavši da je za „novu klimu u odnosima“, kao i da je spreman da pomogne bošnjačkim i hrvatskim povratnicima u RS u rešavanju „nekih komunalnih pitanja“.

Predsednik RS danas je obavio konsultacije i sa DEMOS-om, Ujedinjenom Srpskom, Socijalističkom partijom (SP), Demokratskim narodnim savezom (DNS), Socijalističkom partijom Srpske (SPS) i Narodnom partijom Srpske (NPS).

Sve te stranke podržale su da mandatar za sastav nove Vlade RS bude Radovan Višković, kao i da očekuju da imaju svoje predstavnike u novoj izvršnoj vlasti u RS.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare