Dodik: Zakon o nepokretnoj imovini RS stupa na snagu uprkos Šmitovoj odluci

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/ TV Prva

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je poništio Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, sutra stupiti na snagu i da je obaveza svih organa u tom entitetu da postupaju u skladu sa tim pravnim aktom.

“Naš Službeni glasnik će to objaviti. On stupa na snagu”, rekao je Dodik danas za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Dodik je kazao da primenu tog Zakona “neće i ne može zaustaviti nikakva odluka pojedinca, pogotovo takvog kao što je Kristijan Šmit, Visokog predstavnika koga RS ne priznaje, koji nije dobio saglasnost Saveta bezbednosti UN i koji nema mandat”.

“Oni će pokušati da to guraju putem Tužilaštva BiH, ali dobro, očekujemo, nije ovo laka borba. Ja nisam došao ovde da se lagodno provodim, kao što to neko iz opozicije čini i radi”, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da postoji “koordinacija pritisaka na RS”, i u njih ubrojao britanske sankcije protiv njega i predsednice RS Željke Cvijanović, i “pokušaj Šmita, visokog predstavnika kog Republika Srpska ne priznaje, da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini”.

Ponovio je da je BiH “neuspešan eksperiment medjunarodnog faktora” i dodao da su toga “svesni i ti medjunarodni faktori”.

Šmit je juče odlučio da proglasi Zakon o zabrani raspolaganja državnom imovinom, čime je poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Narodna skupština RS usvojila 10. februara.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović 7. aprila je potpisala ukaz o proglašenju tog Zakona.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare