Hristijan Mickoski ponovo izabran za predsednika opozicione VMRO DPMNE

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski danas je drugi put izabran za lidera te konzervativne makedonske partije.

Za Mickoskog, koji je bio jedini kadidat, glasalo je 489 od 493 delegata prisutnih na Kongresu koji se održava u sprtskoj dvorani “Jane Sandanski” u Skoplju.

Nakon reizbora, Mickoski je najavio novu politiku i koncept zajedništva nazvan “Novi dogovor” o društvenom konsenzusu oko zajedničkog patriotizma, koji će, istakao je, obezbediti pravedan napredak i jednake mogućnosti za sve.

“Naša partija sada ulazi u drugu epohu, odnosno društvenu mobilizaciju svake intelektualne snage i pojedinca koji će doneti novu budućnost. Dijalog sa profesorima, sa piscima, naučniciima, mladima, studentima, sindikatima, privredom. Ljudima koji su gurnuti u stranu, a čiji glas čini ono što zovemo tiha većina. Da postignemo ekonomski standard kao jedna Austrija”, rekao je lider VMRO DPMNE.

Hristijan Mickoski je prvi put za predsednika VMRO DPMNE izabran pre četiri godine na kongresu u Valandovu kao favorit dugogodišnjeg neupitnog lidera te stranke Nikole Gruevskog, koji se sada nalazi u političkom azilu u Madjarskoj.

Na 17. kongresu VMRO DPMNE koji je održan pod motom “Nova generacija za novu budućnost” objavljena je nova doktrina te konzervativne partije.

Neki od osnovnih ciljeva na unutrašnjem planu su, kako je navedeno, upostavljanje vladavine prava i borba za iskorenjivanje korupcije i kriminala, a na medjunarodnom gradjenje prijateljstva i negovanje dobrosusedskih odnosa na Balkanu, aktivno članstvo u NATO i punopravno članstvo u EU.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare