Izetbegović, Dodik i Čović od ambasadora SAD i EU tražili vakcine

Izetbegović, Dodik i Čović od ambasadora SAD i EU tražili vakcine

Lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastali su se večeras u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu sa ambsadorima SAD Erikom Nelsonom i EU Johanom Satlerom.

Izetbegović je posle sastanka rekao novinarima da ambasadori pokušavaju da pomognu u vezi sa primenom 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, preneo je BHRT.

Na pitanje šta je sporno u 14 prioriteta, Izetbegović je odgovorio da je to prenos nadležnosti, da BiH preuzme sve ono što ne ide na nižim niovima za šta postoji otpor od Republike Srpske.

„Oni nam pokušavaju pomoći da se napravi bolja atmosfera, da se krene po bitnim pitanjima implementacije 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. Mi smo s druge strane sva trojica insistirali na vakcini protiv virusa korona i pomoći u vezi sa migrantskom krizom“, rekao je Izetbegović.

On je dodao da je zadovoljan atmosferom koja je vladala na sastanku i željom učesnika da ona bude što bolja kako bi se krenulo u reforme.

Ostali učesnici sastanka nisu davali izjave za medije.

Izvor: Danas

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare