Izetbegović najavio kandidaturu za Predsedništvo BiH

Izvor:

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i trenutni predsedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, najavio je mogućnost da se kandiduje za Predsedništvo BiH na izborima 2022. godine.

U emisiji Hayat televizije “Dobar dan, BiH” Izetbegović je sinoć na pitanje da li se vraća u Predsedništvo rekao da svaki predsednik jake stranke koji ima šansu da pobedi u izbornoj utrci, ima i obavezu da se kandiduje, prenosi Srpskainfo.

Time je Izetbegović, kako navodi Klix, potvrdio da će ući u trku za člana Predsedništva.

Iako izborna kampanja još uvek nije zvanično počela, spekulisanje o potencijalnim kandidatima za Predsedništvo BiH počelo je, kako navodi sarajevski portal, odavno, pa su tako u javnosti pominjana imena Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića koji je nedavno napustio SDA, ali i ime lidera NiP-a, nekadašnjeg člana SDA Dine Konakovića.

Komentarišući potencijalne suparnike Izetbegović je rekao da sumnja u to da će se Konaković kandidovati za istu poziciju.

– Ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće “ući u cipele” premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički “slomiti” kičmu čoveku, a ovo je opasna stvar. Verovatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament gde je to “ziher” – reči su Izetbegovića.

Za Fahrudina Radončića kazao je da bi ga njegova kandidatura radovala jer su “s njim trke uvek zanimljive”, ali da bi bilo zanimljivo utrkivati se i sa liderom SDP-a Nerminom Nikšićem i Denisom Zvizdićem.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar