17/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Krivokapić: Nećemo hapsiti sveštenike zbog nepoštovanja mera, ne može sve svoditi na priču da postoji samo zemaljski svet

Printscreen

Krivokapić: Nećemo hapsiti sveštenike zbog nepoštovanja mera, ne može sve svoditi na priču da postoji samo zemaljski svet

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da njegova vlada neće hapsiti sveštenike zbog nepoštovanja epidemioloških mera i rekao da se “ne može sve svoditi na priču da postoji samo zemaljski svet”.

„Ako ste mislili da će ova vlada hapsiti sveštenike, mislim da ste pogrešili“, rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u Podgorici, komentarišući nepoštovanje epidemioloških mera za vreme uskršnjih praznika.

Upitan ko je zadužen za poštovanje strogih epidemioloških mera, on je kazao da ne treba sve svoditi na priču da postoji samo zemaljski svet.

„To nije tačno, to što su nas tako učili poslednjih 50 ili 70 godina, to je jedna priča. Ako ne postoji duhovni svet, onda vam je najbolje da se ne ponašamo ovako kako se ponašamo i napravimo opšti haos“, rekao je on.

Krivokapić, koji je blizak Srpskoj pravoslavnoj crkvi, je dodao da treba pročitati Bibliju.

„Slike koje vidite tamo su životne slike koje možete primeniti u svakom trenutku života. A s druge strane, vidite da neka druga sila sve to vodi. Kako je vi nazivate, to je vaša stvar. Ako smatramo da je samo materijalno osnov našeg života… Ako je to tako, onda ovaj život prodje u jednu končinu koja će se desiti vrlo brzo meni i svima nama. A šta se dešava posle toga, ako nismo upravo u veri opredeljeni za ono što je osnov vaskrsenja“, rekao je on.

Premijer Crne Gore se upitao zašto neko ide kod Svetog Vasilija Ostroškog ako mu nije potrebno.

„Ima li nekoga da nije dobio kod sveca ono što je tražio, ako je to tražio srcem i verom. Ako tražimo materijalnim pristupom, onda sigurno to nema čudodejstvo. Ja najmanje znam 20 slučajeva u kojima sam uveren da Sveti Vasilije i dan danas čuda tvori i vi kažete ajde da uvedemo policiju, zabranimo sve to i tako dalje… Ovo nije isto“, kazao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je veliki vernik SPC i bio je blizak pokojnom mitropolitu Amfilohiju. Svoju kampanju uoči izbora je počeo u jednom od manastira.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: