Krivokapić odgovorio Đukanoviću: Ti si najveći poraz i mrlja junačke Crne Gore!

Krivokapić odgovorio Đukanoviću: Ti si najveći poraz i mrlja junačke Crne Gore!

“Istorija i politička teorija dokazaće da su pojava, vladavina i rezultati Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore i najveća mrlja na njenom svetlom licu”, saopštio je predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

On je naveo da ne bi odgovarao na “besprizorne neistine” predsednika države, jer su one svakodnevne, ali da će, za razliku Đukanovića, “koji nije svestan odgovornosti prema svakom građaninu ove države”, to učiniti kao predsednik Vlade svih građana, i zbog Ustavne obaveze i ličnog poštovanja prema njima.

Apsolutna je neistina, kako je kazao, da se Vlada koju predvodi bavi političkim revanšizmom, ali da su i te kako odlučni u tome da, pred “oslobođenim i nezavisnim pravosuđem”, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogrešio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav.

– Ukoliko je predsedniku Đukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savest čista – ne bi trebalo da budu toliko nervozni. Ipak, moram da istaknem da ne tvrdi samo ova Vlada da je u vreme vladavine DPS-a nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, te da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to u više navrata rečeno i od strane mnogih Međunarodnih faktora, i gotovo da više nema izveštaja koji o bivšem režimu i njegovim političkim i zakonskim delima ima ijednu lepu riječ. Istorija i politička teorija, dokazaće da su pojava, vladavina i rezultati Mila Đukanovića najveći poraz junačke Crne Gore i najveća mrlja na njenom svetlom licu – poručio je Krivokapić.

Ilustracija, Foto: Printscreen, EPA

Smatra da Crna Gora, sa Đukanovićem kao predsednikom, nema zasluženu budućnost.

– Sa njim i njegovom kameleonskom ideologijom građani nemaju život dostojan čoveka, i sa njim prva demokratska Vlada i vlast ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti jer je odbio da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo, uprkos tome što je Venecijanska komisija prihvatila takav zakon i uprkos porukama Brisela da je to zakon koji treba da isporuči rezultate u oblasti vladavine prava. Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi – dodao je predsednik Vlade.

Poručio je da su država svi njeni građani, bez obzira na njihove razlike po ma kom osnovu.

– Iako su gospodin koji pokriva funkciju predsednika Crne Gore i njegovi stranački saborci Crnu Goru i njene građane podelili po svim šavovima, vređali kako su i kad stizali. Dok su im sve to vreme usta bila puna multietičnosti, građanske države, i jednakosti pred ustavom, gazili su upravo najviši pravni akt. Kada budemo izmerili njihove bankovne račune i njihova imovna stanja, tada će građani Crne Gore znati koliko je težio njihov lažni patriotizam – istakao je Krivokapić.

Iako se na referendumu 2006. godine odlučivalo o tome da li da Crna Gora nastavi život kao samostalna država ili u zajednici sa Srbijom, a ne nikako o tome treba li Crna Gora da postoji ili ne, “Đukanović i njegovo društvo”, kako ocenjuje premijer, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vređaju i stavljaju u red građana nižeg reda.

Današnjom izjavom, smatra Krivokapić, predsednik Đukanović je “po ko zna koji put” od 2006. “nacrtao metu i stavio žutu traku” onim građanima koji su na referendumu glasali da država Crna Gora život nastavi u zajednici sa Srbijom.

Zdravko Krivokapić i Mlađan Đorđević

– A njih je, podsećam ga, skoro polovina države. “Ovo je neka nova Crna Gora, na koju ćete se morati naučiti, u protivnom, imaćete ozbiljne probleme…”; “Nemojte nam se zaletati, više nas je na ovoj strani…”; “Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume…”; “Neće me srušiti niko! Ja sam se triput povlačio, svojom voljom, nakon pobeda i ne mislim da iko može da me sruši od političke konkurencije…”; …Sećate li se ovih pretnji, poštovani građani, izrečenih vama od onoga koji bi trebalo da vas štiti?! Možete li danas reći nešto ovako gospodine Milo Đukanoviću, koji nesrećnim političkim okolnostima zauzimate mesto predsednika države nekome drugome ko bi znao kako da bude na ponos građanima Crne Gore, koji su već dali demokratski sud i rekli šta misle o vladavini Vaše partije – zaključio je Krivokapić u saopštenju.

Vesti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar