Krivokapić: Sutra bih mogao potpisati Temljni ugovor sa SPC

Izvor:
Beta, Foto: Vlada Crne Gore/ S. Matić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) zavisi isključivo od Sinoda SPC, te da sa strpljenjem očekuje vrlo brzo potpisivanje tog dokumenta.

“Mislim da odnosi između crkve i države ne treba da zavise od političke situacije, već da ugovor treba da zaštiti Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Episkopiju budimljansko-nikšićku…. Ako mene pitate ja bih sutra mogao potpisati Ugovor posle sednice Vlade”, rekao je Krivokapić u razgovoru na tviter spejsu.

Krivokapić je saopštio da njegov radni dan počinje u sedam sati ujutro, a završava se u 22 uveče.

“Sada sam prvi put od 30. avgusta prošle godine proveo 10 dana sa porodicom”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da više nema svoj život, poručujući da je on posvećen građanima.

“Građani i država su mi ispred svega. Naravno da imam apsolutnu podršku porodice i bez nje ne bih mogao da izdržim ovaj napor. Mi smo svi odlučili da se žrtvujemo, ovo je najteži posao koji čovjek može da radi ako ga radi odgovorno i profesionalno. Nažalost, do sada taj pristup nije bio takav i zato je ovaj trenutak specifičan. Mi želimo da promenimo Crnu Goru, a promena može da se desi jedino ako svedočimo tome ličnim primjerom. Ovo je bitka za mladost, da mladost ostaje ovde”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje zašto ga je strah od vakcine, Krivokapić je rekao da se ne boji ničega.

“Onoga trenutka kada mi broj antitijela spadne, ja ću se vakcinisati. Čak je bilo spekulacija da sam sada pozitivan na koronavirus, međutim imam dokaze da nisam. Nauka treba da bude mera svega”, poručio je Krivokapić koji nije vakcinisan.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar