Krivokapić: Sutra će me smeniti Dritan Abazović i Milo Đukanović. Ovo je tek početak prevare! (VIDEO)

Izvor:
RTCG, Foto: Printscreen YouTube/gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da zna da od sutra neće biti na toj funkciji jer je, kako je naveo, to dogovoreno s liderom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem. On je, na vanrednoj pres konferenciji, kazao da su dešavanja na političkoj sceni davno isplanirana i da ulazimo u završnicu toga plana.

Kazao je da je svestan da će sutra smeniti njega i ovu Vladu, renosi RTCG.

“Ali ovaj narod ne možete smeniti, on je jači od svake politike”, poručio je premijer na vanrednoj pres konferenciji.

Krivokapić je pozvao građane i da ne izlaze na ulice, nego da „ostanu kući, posmatraju i budu dostojanstveni“.

“Ne dozovilte da neki planovi, koji su već odrađeni, od strane istih ovih koji su vidljivi ili prekriveni u ovom prevratu”, naveo je Krivokapić.

On je poručio građanima da dobro razmisle za koga će glasati na sedećim zborima jer, kako je naveo, ovo neće biti posljednja izdaja u Crnoj Gori.

Kazao je da su ga poslanici danas, manipultorskim odnosom, sprečili da u parlamentu kaže što ima.

Rekao je da je sporazum nosilaca tri izborne liste, potpisan 8. septembra 2020, bio neophodan da se pobeda naroda ne bi pretvorila u još jedan poraz, “da bi se na kraju vratilo sve u ruke poraženog DPS-a”.

“Nagovarali me da podnesem ostavku”

Poručio je da je ostao na stavu požrtvovane borbe za zdravu Crne Gore i bolji život njenih građana.

“Spekulisalo se da ću podneti ostavku, nagovarali su me da to uradim i da je to najbolji put. Ja vam kažem da meni ništa ne znači hoću li biti premijer dana i jedan dan više. Želim da građani vide ko je ko u Crnoj Gori. Znam, da ću prestati da budem premijer sljedećeg dana, jer je to dogovorio (Milo) Đukanović sa onim delom zajedničke koalicije koja je iskazana voljom građana 30. avgusta i na taj način se apsolutno ruši ta volja”, kazao je Krivokapić.

On je kazao da je svojim saradnicima vrlo često govorio – maske će pasti, ali da nije dovoljno da padnu.

“Moraju se (maske) skinuti do kraja. Mediji su godinu posvećivali pažnju da li premijer nosi masku i kako se ponaša, to je toliko benigno u odnosu na ovu maske”, ocijenio je Krivokapić.

“Svi ćemo znati brzih dana jer ovo je tek početak prevare, potonja prevara će biti veća od prve. Nadam se da će građani dobro otvoriti oči na glasanju na narednim izbrima, kad god to bilo.”

Foto: Printscreen YouTube/gov.me

Rekao je da je i sada u duši univerzitetski profesor.

“U politiku sam ušao zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti i kada se usvojio ja sam svoj cilj ispunio i ispunio amanet čoveku kojem sam dao obećanje da će, pored zakona biti povećane plate građanima i ja sam danas čist pred narodom”, rekao je Krivokapić.

On je kazao da Abazovića treba pitati zašto nije ruka pravde stigla mnoge ljude u Crnoj Gori.

“Po njegovom, a ne mojom kontrolom bio je i ministar unutrašnjih poslova i direktor policije. To je ta ekipa koja je htela da spreči i ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, ali se, zahvaljujući Bogu, to nije desilo. To je ekipa koja treba da nas ubedi da je Crna Gora sa pravom najveći uvoznik banana u Evropi. To je radio i prethodni režim Mila Đukanovića, ubeđivao nas da je svaki građanin mesečno može da pojede 24 kilograma banana”, rekao je Krivokapić.

I ranije mogao da traži smenu Abazovića

On je rekao da je i ranije mogao podneti predlog za razrešenje Abazovića, čime bi se, kako je naveo, umanjila njegova odgovornost.

“Ipak, nisam želio do poslednjeg trenutka, dok se namere nisu sasvim ogolile do srži i suštine da započinjem proces u kojem bih ja bio proglašen za krivca, u kojem bi rekli da sam ljubomoran i sujetan i da mi smeta nečija mladost”, izjavio je Krivokapić.

Sve davno isplanirano

On je naveo da je sve davno isplanirano.

“Ulazimo u završnicu toga plana čiji akteri su radili mnogo više tajno nego javno, mnogo više na štetu naroda i države nego na korist. Manjinska, rogamska, beogradska, tehnička, banana vlada, kako god da je nazivate to je prevara”, naglasio je predsednik Vlade.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar