Migranti pobegli iz karantina kampa kod Velike Kladuše, gde je zaraženih najviše

Migranti pobegli iz karantina kampa kod Velike Kladuše, gde je zaraženih najviše

Iz karantina kampa “Miral” u Velikoj Kladuši pobeglo je 55 migranata koji su preskočili ogradu, a niko nije ni pokušao da ih spreči, izjavila je danas ministarka zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) Nermina Ćemalović.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo tog kantona, najviše zaraženih migranata je upravo u kampu “Miral”, gde ih je oko 150, a 80 u izolaciji.

U kampu “Borići” bilo je zaraženo 45 migranata i 12 radnika kampa, kamp “Sedra” ima 11 pozitivnih, dok se čekaju rezultati testiranja uyoraka 152 zaposlena, objavila je regionalna televizija N1.

Povoljnija je epidemiološka situacija u prihvatnom kampu “Ušivak”, kod Sarajeva, gde od početka pandemije broj pozitivnih na rona virus nije bio ni dvocifren. U tom kampu je sada 700 migranata.

Zamenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar izjavio je da je 4.300 migranata u šest prihvatnih centara u BiH.

Oni su “i u napuštenim i devastiranim objektima, kućama i fabrikama, ili se kreću od grada do grada. Prema poslednjim infomacijama, takvih migranata u pokretu je od 1.500 do 1.700. Ukupan broj migranata u BiH je 6.000”, naveo je Buzar.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar