Milanović: Srbija mora da uvede sankcije Rusiji ako želi u EU

Izvor:
Beta, Foto: Ured predsednika RH/ Marko BELJAN

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Srbija mora uvesti sankcije Rusiji ako želi u Evropsku uniju.

“Srbija ako želi u EU mora prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom, mora. Mora uvesti sankcije”, rekao je Milanović novinarima nakon obeležavanja 1. maja u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, prenosi Hina.

On je Beogradu poručio da rat u Ukrajini traje više od godinu dana, a da se oni još nisu izjasnili “gde su”.

Komentaršući jučerašnji sastanak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića sa srpskom premijerkom Anom Brnabić u zagrebačkim Banskim dvorima, Milanović je rekao da njega smatraju rusofilom dok se premijer (Andrej Plenković) “najnormalnije nalazi i kuje nekakve velike, ali dosta nejasne planove s ljudima koji su ruska platforma u Evropi”.

“Brnabić je glasnogovornica, ona je kurir gospodina Vučića. Naravno, ja to ne potcenjujem, ali treba znati ko igra kakvu ulogu”, dodao je Milanović i pozvao Srbiju da prestane da “lupeta o etničkom čišćenju u Hrvatskoj”.

Brnabić je juče učestvovala na Velikoj skupštini Srpskog narodnog veća (SNV) u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

SNV “ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj”, to je “prevara” i “nije reprezentativna ustanova”, rekao je danas Milanović.

Skupštini SNV u Zagrebu prisustvovao je i srpski ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov koji je posle tog skupa rekao da je Plenković prihvatio poziv da u drugoj polovini juna poseti hrvatsku zajednicu u Srbiji.

“Žigmanova je Vučić uzeo kao neki gest, ali u stvari mu ne treba jer ima većinu bez Žigmanova. Plenković je Pupovčev talac i obrnuto. To u politici nije dobar odnos”, dodao je Milanović.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare