Mitropolija poziva birače da potvrde poraz Mila Đukanovića

Izvor:
RTV, Foto: Printscreen Youtube/Radio Svetigora

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je danas građane Crne Gore da izađu i glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora, uvereni da je politika aktuelnog predsednika koji pokazuje anticrkvenu kampanju prevaziđena i da će građani i potvrditi na predstojećim izborima.

Njegovi nastupi, kao i govori njegovih promotera, Srpsku pravoslavnu crkvu još označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve, navodi se u saopštenju.

Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva, navodi Mitropolija i ističe da se u proteklih nekoliko godina puno toga se promenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore.

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo, dodaje Mitropolija.

Zato ponavljamo naš nedavni poziv vernicima i drugim ljudima dobre volje, da izađu i na drugi krug predsedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve, poručuju iz Mitropolije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare