Nova parlamentarna većina vodi u Nikšiću; Oslobođenje: Puna podrška Krivokapiću da demontira Milo – Vučić mafijašku hobotnicu.

Nova parlamentarna većina vodi u Nikšiću; Oslobođenje: Puna podrška Krivokapiću da demontira Milo – Vučić mafijašku hobotnicu.

Stranke koje čine novu parlamentarnu većinu na nacionalnom nivou vode na lokalnim izborima u Nikšiću, pokazuju preliminarni rezultati koje je saopštio Centar za monitoring.

Koalicija Za budućnost Nikšića, u kojoj su okosnica Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), već je proglasila pobedu na izborima u Nikšiću.

Lider DF Andrija Mandić i predsednik Izbornog štaba koalicije Za budućnost Nikšića naglasio je da će sa listom Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića formirati vlast.

Uprava policije apelovala je na građane Nikšića ali i na građane cele Crne Gore da poštuju epidemiološke mere i da se uzdrže od masovnih okupljanja. I pored toga, pristalice koalicije „Za budućnost Nikšića“ odmah posle 20 sati počele su da slave na ulicama uz baklje i vatromet. Mediji javljaju da je bilo incidenata ispred štabova pojedinih stranaka.

Demokratska partija socijalista kategorički je demantovala informacije srpskih tabloida da je predsednik Milo Đukanović napustio Crnu Goru.

Povodom preliminarnih rezultata izbora u Nikšiću, oglasio se na društvenim mrežama kratkim saopštenjem pokret Oslobođenje i pružio punu podršku predsedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

“Milovi pobedili, a izgubili. Vučićevi dobili, a nisu dobili. Puna podrška profesoru Krivokapiću da nastavi veliki posao čišćenja Crne Gore od kriminalaca i da demontira Milo – Vučić mafijašku hobotnicu.”

Izlaznost 80, 5 odsto

Na osnovu više od pola obrađenog biračkog tela na lokalnim izborima održanim danas u Nikšiću, Evropski tim za Nikšić podržalo je 39,4 odsto birača, koalicije Za budućnost Nikšića – 26,6, Mir je naša nacija – 23,8 odsto, Crno na bijelo – 4,10, dok Miodrag Daka Davidović – Narodni pokret ima 3,2 odosto, a SDP je na ivici izbornog praga sa 2,9 odsto, javlja RTCG.

Evropski tim za Nikšić, koji čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PKS), po toj bi projekciji imao 17 odborničkih mandata.

Koalicija Za budućnost Nikšića u kojoj su okosnica Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP), sa 26,6 odsto mogla bi da računa na 12 odbornika, a koalicija Mir je naša nacija sa 23,8 odsto 10 madata.

Za 41 mesto u lokalnom parlamentu glasalo se na 138 biračkih mesta, a na biračkim spiskovima bilo je 58.833 birača.

Birališta su zatvorena u 20 sati a izlaznost do 19 časova bila je 80,5 odsto, što je na nivou parlamentarnih izbora  u avgustu.

Lokalni izbori u Nikšiću su ocenjeni kao prva provera rejtinga političkih snaga pošto je Demokratska partijska socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića prošlog leta izgubila vlast na parlamentarnim izborima.

Izborima su prethodili napetost, incidenti i optužbe da se Srbija meša u izborni proces.

Izvor: Insajder,Beta, Fonet, Politički.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar