Nove mere u Crnoj Gori: Kafići rade do 23h, policijski čas od ponoći

Nove mere u Crnoj Gori: Kafići rade do 23h, policijski čas od ponoći

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović najavila je da će od subote pa do 23. aprila biti zabranjen izlazak iz objekta stanovanja posle ponoći, marketi i prodavnice radiće od sedam do 22 sata, a ugostiteljski objekti od sedam do 23 časa, prenosi RTCG.

Iste mere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje.

U Nikšiću, Mojkovcu, Beranama, Pljevljima, Kolašinu, Šavniku i Andrijevici produžavaju se aktuelne mere, jer je broj zaraženih na 100.000 stanovnika veći od 800, rekla je Borovinić Bojović.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima i dalje je zabranjeno, a na snazi ostaje i zabrana međugradskog saobraćaja tokom vikenda.

Borovinić Bojović je rekla da se očekuje kontingent od 200.000 vakcina, „možda i više“, do kraj aprila, a masovna vakcinacija će početi tri ili pet dana kasnije.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar