22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Od 23. avgusta ograničenje za tranzitne putnike pri ulasku u Sloveniju

Image by <a href="https://pixabay.com/users/manufnk-13149815/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4407865">Manuel Fink</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4407865">Pixabay</a>

Izvor:
Beta

Slovenačka vlada objavila je da će od 23. avgusta i putnici u tranzitu za ulazak u zemlju morati da pokažu dokaz da su vakcinisani protiv kovida-19, da su bolest preboleli, ili da imaju negativan test, takozvani PCT uslovi.

“Od 23. avgusta tranzit kroz Sloveniju više neće biti moguć bez ispunjavanja PCT uslova”, objavila je Vlada u saopštenju posle sinoćnje dopisne sednice, prenosi danas agencija Hina.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje važi izuzeće po kom ne moraju na granici da dokazuju svoj Kovid status, ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Izuzeće od novih uslova i dalje važi za osobe mlađe od 15 godina, vlasnike zemlje i nekretnina u pograničnom području, prekogranične radne migrante i zaposlene u međunarodnom prevozu.

Novom je odlukom vlade uz to ponovo propisano obvezno nošenje zaštitnih maski za posetu javnih i kulturnih priredabi u zatvorenome, dok nošenje maski postaje obvezno i za okupljanja na otvorenom ako je na njima prisutno više od 100 osoba.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: