OTKAZANA SEDNICA SKUPŠTINE BIH! Poslanici iz Republike Srpske nisu došli!

Izvor:

Sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu, otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske

To je potvrdio Predrag Kojović iz Naše stranke, koji se novinarima obratio nakon proširene sednice Kolegijuma koja je prethodila toj odluci, nakon što su političari iz Republike Srpske zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili da bojkotuju rad institucija BiH.

Kojović je rekao da će nova sednica biti zakazana početkom septembra.

Prema njegovim rečima, Ustav BiH predviđa ovakve situacije i sadrži skup odredbi pod nazivom obavezujuće participacije koja bi omogućila održavanje sednice ako je većina prisutna, prenosi Klix.ba.

– Ovo naglašavam, jer je odluka Kolegijuma političkog, a ne poslovničkog karaktera kako bi se dalo vreme da se prevaziđu krize koje su izazvale stranke iz RS – rekao je Kojović.

Lideri političkih partija iz Republike Srpske odlučili su sinoć da predstavnici RS u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka.

Praktično, to znači da se srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

Printscreen/ATV

– Sednica Skupstine RS povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca” biti održana u petak, 30. jula – izjavio je Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare