Pendarovski najomiljeniji političar u Severnoj Makedoniji

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski najomiljeniji je makedonski političar, prema danas objavljenom istraživanju Međunarodnog republikanskog instituta (IRI).

Na osnovu tog ispitivanja javnog mnenja koje na napravljeno proletos, veoma povoljno mišljenje o Pendarovskom ima 36 odsto građana Severne Makedonije.

Na drugom mestu je bivši lider VMRO DPMNE i premijer Nikola Gruevski o kojem povoljno mišljenje ima 30 odsto, a treći je sadašnji lider te opozicione partije Hristijan Mickoski o kojem se pozitivno izjasnilo 29 odsto.

Pozitivno mišljenje o premijeru Severne Makedonije i lideru vladajućeg SDSM Dimitru Kovačevskom ima 25 odsto anketiranih građana, a o njegovom prethodniku na čelu te stranke i vlade Zoranu Zaevu 20 odsto.

Između Kovačevskog i Zaeva našao se lider opozicione patije “Levica” Dimitar Apasiev, o kojem povoljno mišljenje ima 24 odsto Makedonaca.

Istraživanje IRI-ja sprovedeno je od 8. aprila do 4. maja metodom “licem u lice” na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.204 ispitanika.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare