19/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Porodica tajkuna Radišića prijavila gradonačelnika Banjaluke za ugrožavanje bezbednosti

Foto: Printscreen

BEOGRAD (Beta) – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dobio je poziv za saslušanje u policiji, jer se sumnjiči da je počinio krivično delo neovlašteno fotografisanje i snimanje restorana “Kajak” i ugrožavanja bezbednosti Srećka Radišića i njegove porodice.

“Kada sam došao kući sačekala me je ova krivična prijava i ostao sam frapiran šta piše. Osumnjičen sam za krivično delo neovlašteno snimanje, iako su svi oko mene snimali i slikali, samo ja nisam, jer sam sve vreme pričao i borio se da vratim ono što je naše”, izjavio je večeras Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković još je naveo da ga “skoro svaki drugi dan kod kuće dočeka jedna plava koverta”, ocenivši da je to “samo još jedan dokaz koliko su institucije privatizivane”.

“Osumnjičen sam i da sam ugrozio bezbednost porodici Radišić, iako oni nisu ni bili tamo”, istao je on.

Dodao je da mu te “koverte samo daju snagu da se bori protiv izmišljenih razloga i ovog progona neistomišljenika”.

“Svaka ova koverta pokazuje da smo korak bliže slobodi i promenama na nivou cele Republike Srpske”, istakao je on.

Srećko Radišić je sin tajkuna Mileta Radišića, koji je na gradskom gradjevinskom zemljištu, bez potrebnih dozvola, izgradio baštu za svoj restoran “Kajak”.

Stanivuković je 28. maja, zajedno sa nekoliko stotina gradjana bio pred “Kajakom”, gde su bageri raskopali parking restorana, gdje je planirano da bude izgradjen park.

Prekopavanje parkinga su pokušali da spreče Radišićevi ljudi i pojedini aktivisti vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koji su jedno vreme bili rasporedjeni oko bagera, ne dozvoljavajući da se pokrenu.

Radišić je kum srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i ranije je odležao tri godine zatvora zbog privrednog kriminala.

Stanivuković će biti saslušan u policiji u petak.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: