Prekinuta sednica, Sarajevo i dalje bez gradonačelnika

Prekinuta sednica, Sarajevo i dalje bez gradonačelnika

Konstitutivna sednica Gradskog veća Sarajeva prekinuta je 24. marta jer nije bilo kvoruma. Trebalo je da na ovoj sednici bude izabran novi gradonačelnik Sarajeva.

Nije najavljen novi termin održavanja sednice Gradskog vieća, a za 25. mart je zakazan kolegijum koji će utvrditi kada će biti nastavljena konstitutivna sednica, prenosi portal Nova.rs.

“Čini mi se da je ovo pokušaj pojedinaca da se onemogući izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva i čini mi se da on ide od aktualnog gradonačelnika”, rekao je nakon prekinute sednice novinarima većnik Naše stranke Nihad Uk.

Uk je dodao kako Statut Grada Sarajeva predviđa da ukoliko u prvom krugu glasanja niti jedan od kandidata ne dobije 15 i više glasova, da se odmah ide u drugi krug glasanja, te da su pojedini većnici zloupotrebili mogućnost i izašli sa sednice, kako bi se ona prekinula bez nekog stvarnog razloga.

“Oni su to zloupotrebili i ostavili su 24 sata ili 48 mogućnosti da se neki većnici kupe”, kaže Uk.

Nakon prvog kruga tajnog glasanja Komisija za izbor je konstatovala je da niti jedan kandidat nije dobio potrebnu većinu, kaže Igor Gavrić aktualni predsedavajući Gradskog veća.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar