Premijer Crne Gore kazao da u Tuzima neće dozvoliti hajdučiju

Premijer Crne Gore kazao da u Tuzima neće dozvoliti hajdučiju
Foto: Facebook

Premijer Crne Gore kazao da u Tuzima neće dozvoliti hajdučiju

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas povodom protesta gradjana u Tuzima i otvaranja ugostiteljskih lokala uprkos zabrani zbog epidemiološke situacije da nikome neće dozvoliti “hajdučiju”.

“Ova Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju, jer niko ne može biti jači od države”, poručio je Krivokapić u obraćanju javnosti.

U opštini Tuzi nakon višesatne blokade uspostavljen je normalan saobraćaj. Predsednik opštine Tuzi Nik Djeljošaj rekao je će se građani razići kućama, a ugostiteljski objekti nastaviti sa radom.

On je najavio da će tokom dana razgovarati sa predstavnicima Vlade i dodao da je ovo privremeno rješenje.

Građani su danas predvođeni Đeljošajem protestovali i nisu dozvolili policiji da zatvori lokale koji su jutros otvoreni. U toj opštini brojni građani su danas sedeli napolje u baštama.

Krivokapić je u obraćanju naveo da ovo dešava u Tuzima ne služi na čast nikome.

“Institucije države moraju da funkcionišu na čitavoj teritoriji Crne Gore poštujući zakon i Ustav. Ne želim da optužujem nikoga za ovu aktivnost, ali je indikativno da je predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj želeo da ovaj zdravstveni problem prevede u politički”, naveo je on.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, zajedno sa građanima jutros je blokirao glavni put u tom gradu u znak protesta nakon što je policija jutros pokušala da zatvori ugostiteljske objekte zbog mera koje je juče donelo Ministarstvo zdravlja.

Svi ugostiteljski lokali u Tuzima su jutros otvoreni uprkos merama crnogorskog Ministarstva zdravlja za suzbijanje korona virusa.

Đeljošaj je sinoć ocenio da je odluka o zatvaranju lokala politički motivisana.

U okviru strožih mera koje su juče donete u Crnoj Gori, od danas se zatvaraju lokali u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Nadležni su između ostalog odlučili da zabrane rad ugostiteljskih objekata u Tuzima i Danilovgradu iako u tim opštinama nije veliki broj obolelih. Prethodnih dana veliki broj građana Podgorice je išao u te opštine, koje su blizu, jer su u Podgorici zatvoreni ugostiteljski objekti.

Na pitanje zašto smatra da je reč o političkoj odluci, Đeljošaj je jutros za RTCG kazao da ni u jednoj drugoj opštini koja ima isti broj obolelih nije doneta odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

“Nezvanično sam čuo da je odluka doneta jer deo građana Podgorice dolazi na kafu u Tuzima. To nije problem Opštine Tuzi, već institucija”, rekao je Djeljošaj.

Podgoričko tužilaštvo formiralo je sinoć predmet protiv Đeljošaja nakon što je objavio na Fejsbuku da ugostiteljski objekti neće biti zatvoreni.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar