Rama: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka

Rama: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da Kosovo i Albanija nameravaju da “uklone granice”, kao i da će albanska luka Drač uskoro postati “kosovska”.

On je to rekao na početku sednice albanske i kosovske vlade koja se održava u Kongresnoj palati u Tirani, prenosi portal Reporteri.

“Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova. Verujem da je važno za ministarstva unutrašnjih poslova obe države da pojačaju svoj rad kako bi omogućili kontrolu graničnih prelaza u realnom vremenu, što bi nam omogućilo da konačno otvorimo granicu bez gubitka i jednog centimetra na bojnom frontu protiv ilegalnih aktivnosti i protiv bilo kog oblika zloupotrebe slobode kretanja“, rekao je Rama, prenosi “Kosovo onlajn”.

Rama: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

“Sporazum koji ćemo uskoro potpisati za olakšavanje carinskih postupaka između dve zemlje vodi nas do odredišta, transformacije luke Drač u de fakto luku Kosova”, rekao je Rama.

Kako se navodi, prištinska delegacija je u Albaniji dočekana uz najveće počasti, ali u njoj nije bilo ministara iz Srpske liste Gorana Rakića i Dalibora Jevtića.

Očekuje se da će nakon sastanka biti potpisana tri sporazuma o carini u Draču, železničkoj liniji i hidroelektrani za Kosovo koja će biti izgrađena u Albaniji.

Tanjug

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare