Ruska ambasada u BiH: Biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik

Izvor:
Sputnjik, Foto: FB/Ambasada Ruske Federacije u BiH

Ambasada Rusije u BiH oglasila se nakon saopštenja Ambasade SAD, rekavši da Amerikanci inače vole da uče druge kako treba da žive, po kojim pravilima i principima. Međutim, kako navode, biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik.

Naime, nakon što je Ambasada SAD u BiH komentarisala sastanak predsednika Srpske Milorada Dodika sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, iz ruske ambasade pitaju ko su oni da uče predsednika Srpske s kim treba biti prijatelj.

„Amerikanci inače vole da uče druge kako treba da žive. Kakav stav treba da imaju. Kako moraju da se vode principima demokratije, nekim pravilima koja su, navodno, u osnovi sveta, njihovog sveta, gde su oni gospodari, a ostali su zahvalni i skromni slušaoci. Ako pokažete nezavisnost – dobijate sankcije i embargo. Ako branite međunarodno pravo, onda ste autokrata i totalitarista. Za pokorne i poslušne je pripremljena finansijska milostinja, čiji su izvor džepovi tih istih pokornih. Samo što oni to ne razumeju. Za sada“, navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u BiH.

Dalje ističu da se Amerikanci drže predavanja.

„A šta u međuvremenu oni sami rade? Besramno i drsko lažu, kao u slučaju „epruvete Pavela“. Uništavaju suverene zemlje, izlažući ih neljudskom bombardovanju. Ignorišu svoje međunarodne obaveze, kao i obično, kriveći druge za to. Samo jedan primer. Sjedinjene Države su ostale jedina zemlja koja je izbegla, suprotno jasnim odredbama relevantnih sporazuma, uništavanje hemijskog oružja. Amerikanci nemilosrdno prepuštaju svoje saveznike svojoj sudbini, one ljude koji su Vašington smatrali „dokazanim prijateljem“. Oni bukvalno generišu korupciju okrivljujući one koji ne dele njihove „vrednosti“, navodi se u saopštenju.

Sjedinjene Države su kažu, jednom nogom na rubu finansijskog ponora, prenosi RTRS.

„Možda će se dogovoriti da odgode kolaps, i to već poznatim instrumentima – treba samo da uključe štampariju. Ali već je jasno da je Amerika bolesno društvo, pogođeno metastazama nasilja, rasne netolerancije i ekonomske nejednakosti. Biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik“, zaključuje se u saopštenju.

Podsećamo, juče su iz Ambasade SAD u BiH komentarisali Dodikov sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, navodeći da u trenutku dok Rusija vodi svoj. kako oni kažu, agresorski rat protiv Ukrajine, niti jedna vlada, na bilo kojem nivou, ne bi trebalo da proširuje saradnju s Rusijom.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare