Sahrana Bandića u sredu u Zagrebu, najavljen govor patrijarha SPC Porfirija

Sahrana Bandića u sredu u Zagrebu, najavljen govor patrijarha SPC Porfirija

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić biće sahranjen u sredu u Zagrebu. Bandićev dugogodišnji prijatelj i saradnik Duško Ljuština najavio je danas da će na sahrani govoriti premijer Hrvatske Andrej Plenković, kao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. U sredu je u Zagrebu Dan žalosti zbog smrti Bandića.

„Trebalo je da se pojavi i Šefko Omerbašić (dugogodišnji šef Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj), ali mu zdravstveno stanje to ne dozvoljava. Nisam siguran da će ikad na sahrani nekog gradonačelnika, a to se nije ni ranije dogodilo, da govori patrijarh Sprske pravoslavne crkve“, kazao je Ljuština.

Patrijarh Porfirije izrazio je pre nekoliko dana u Zagrebu žaljenje zbog smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, naglasivši da je on bio prijatelj pravoslavnih Srba i svih u Zagrebu.

„Bez ulaženja u politiku, jer to nam nije svojstveno, a i ne razumemo se u to, dužni smo da kažemo da je on bio prijatelj pravoslavnih Srba i svih ljudi grada Zagreba i šire od toga, ali i moj lični prijatelj. Molim se Bogu za pokoj njegove duše“, rekao je patrijarh na kraju propovedi u Zagrebu.

To je bila njegova prva liturgija u Zagrebu od kako je postavljen za poglavara SPC. On je rekao da će ostati administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske onoliko koliko to bude volja Svetog arhijerejskog sabora i dodao da će najviše biti u Beogradu, ali da će dolaziti i u Zagreb.

N1

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare