Šarović: Prihvatanje Programa reformi za NATO potvrda izdajničkog lica Milorada Dodika

Šarović: Prihvatanje Programa reformi za NATO potvrda izdajničkog lica Milorada Dodika

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio da je potez Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da prihvati Program reformi za NATO skandalozan i sraman.

„Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike (srpskog člana Predsedništva BiH) Milorada Dodika“, izjavio je Šarović, povodom današnje odluke Saveta ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira Komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

On je ocenio da je „jasna potpuna kapitulacija SNSD-a pred NATO putem BiH i Republike Srpske“.

„Samo je bilo pitanje vremena kada će, posle prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda“, istakao je Šarović.

Printscreen/ N1

Prema njegovim rečima, opet se pokazalo da je „cela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čoveka i njegove stranke“.

Za odluku Saveta ministara BiH o prihvatanju Programa reformi BiH za ovu godinu i formiranju Komisije za saradnju sa NATO-o danas su glasali svi srpski ministri, što je pozdravljeno „kao važan korak ka NATO-u“.

Odluka će već sutra biti upućena u Brisel.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar