Šarović: SNSD, a ne SDS je izglasala prenos nadležnosti na nivo BiH

Izvor:
Beta

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović odgovorio je na optužbe predsednice Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović da se stavovi opozicije u RS podudaraju sa stavovima lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, navodeći da je upravo Savez nezavisnih socijademokrata (SNSD) svojim glasovima u parlamentu BiH odobrio prenos entitetskih nadležnosti na nivo BiH.

Komentarišući pitanje Cvijanovićeva – da li je opozicija u RS za Ustav i ono što je on dao RS ili su za ono što bi od BiH napravili Kancelarija Visokog predstavnika (OHR) i SDA, Šarović je rekao da su upravo SNSD i predsednica RS Željka Cvijanović u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem i SDA i da “uspešno vode” BiH skoro tri godine.

“I ko se onda sastaje sa Bakirom”, pita predsednik SDS.

Šarović je naveo da je “izvorni Dejton, u kome je i Ustav RS stvorio SDS, a ne SNSD”.

“Zašto bi SDS bila protiv onoga što je ona napravila?! Da apsurd bude još veći, sada se SNSD i njen lider Milorad Dodik zalažu za vraćanje onoga što su oni najvećim delom preneli na nivo BiH tokom poslednjih 15 godina vladavine”, istakao je on, saopšteno je iz SDS.

Šarović je naveo i da je SDS za Ustav RS, ali da “treba biti jasno da je SNSD svojim rukama dao glasove za njegovo podrivanje”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar