SDS: Dodikov SNSD već prekršio dogovor da srpski predstavnici ne učestvuju u radu institucija BiH

Izvor:
Beta

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je danas da su funkcioneri vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) već prekršili dogovor svih parlamentarnih političkih stranaka u Republici Srpskoj (RS) da srpski predstavnici ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH.

“Juče su direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Darko Ćulum i zamenik ministra bezbednosti BiH Nedjeljko Jović prisustovali dogadjaju u oragnizaciji Ministarstva bezbednosti BiH u Zvorniku, čime su funkcioneri SNSD prekršili dogovor o neučestovanju u radu institucija BiH”, kazao je Stanić.

U Zvorniku je juče održan sastanak delegacije Ministarstva bezbednosti BiH i direktora policijskih i bezbednosnih agencija BiH sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

“Nepuna 24 časa od kada sam izrazio sumnju da li se može verovati SNSD da neće prekršiti dogovor lidera političkih partija, svojim delovanjem su pokazali da su moje sumnje bile opravdane”, kazao je Stanić, saopšteno je iz SDS-a.

On je dalje naveo da mimo dogovora sa sastanka svih parlamentarnih stranaka, održanog pre dva dana, SNSD nastavlja da prikuplja potpise za peticiju, kojom, kako je ocenio, od veoma važnog pitanja, o kome je postignut konsenzus, sada prave stranačku kampanju.
“Iako je bio dogovor da se na (Visoki predstavnik Valentin) Inckove nametnute odredbe Krivičnog zakona BiH reaguje institucionalno, kroz delovanje Narodne skupštine RS i kroz povlačenje iz zajedničkih organa BiH, SNSD je nastavio sa stranačkom peticijom, čiji je cilj uvlačanje gradjana RS u ovo pitanje”, istakao je Stanić.

Prema njegovim rečima, srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik “strahujući za svoju političku sudbinu, želi da se sakrije iza gradjana RS”.

Poseban problem je, istako je Stanić, što aktivisti SNSD-a primoravaju zaposlene u javnoj upravi da potpisuju peticiju.

“Tokom jučerašnjeg dana u Poštama Srpske je organizovano potpisivanje, uz insistiranje da svi zaposleni moraju da potpisu. Takva je situacija i u drugim organima uprave”, naveo je on.

Šef Kluba poslanika SDS je izrazio posebnu bojazan u vezi sa ličnim podacima koje SNSD, pod krinkom peticije, uzima od gradjana Republike Srpske.

“Imali smo u Derventi situaciju da su zloupotrebljeni lični podaci gradjana koji su na prošlim loklanim izborima doneli pobedu SNSD-ovom Miloradu Simiću. Opravdno je i ovde očekivati da će SNSD zloupotrebiti lične podatke za svoju ličnu korist”, naglasio je Stanić.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar