18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

SLAVEN RISTIĆ – Čovjek sa vizijom i željom da Srpska bude najbolja

Foto: kosmopol.rs

Izvor:

Ovaj prostor je škrt kad treba da iznedri čovjek darovitog sa vizijom, čovjeka koji je sposoban da vidi barem vijek unaprijed. Zato se ovde živi stihijski, primitivno i neprekidno stradamo.

Čovjek sa tako rijetkim ljudskim i poslovnim sposobnostima radi na prostoru Republike Srpske, ali i mnogo šire je Slaven Ristić. Uspješan i ostvaren čovjek, nekada u sportu, danas u biznisu, ali ono što se najviše poštuje kod Slavena, nikada nije zaboravio odakle je krenuo.

Ko je Slaven Ristić?

Riječ je o čovjeku koji postavlja standarde u svemu čega se dohvati i koji je djelima i poduhvatima odavno prerastao ne samo Srpsku, već i čitav Balkan. On pored uglednog preduzetnika priznatog na svim meridijanima i vizionara, važi i za velikog humanitarca i mecenu svega i svih plemenitih, od sporta, preko kulture do nauke.

Njemu kapu skidaju i u Ujedinjenim nacijama gde je godinama vodio jedinicu za borbu protiv terorizma, a na najelitnijim sajmovima upravo njegovi proizvodi imaju počasno mjesto. Redovi pred štandovima se podrazumevaju.

Iako je ostavio traga na svim kontinentima, ipak je posebno vezan za svoju Srpsku gde najviše i ulaže – to mu zavidni najteže i praštaju.

Čime se bavi?

Godine provedene u inostranstvu sticajući ogromno znanje i iskustvo, ali i kapital odlučio je da investira u svoju zemlju i 2014. godine kupio je Tehnički remont Bratunac koji je grcao u dugovima, propao i bez radnika koji su napuštali jer nisu dobijali plate. Brzim potezima i razumijevajući biznis i namjensku industriju Ristić je za kratko vrijeme ovom nekadašnjem gigantu vratio stari sjaj, otplatio dugove koje su drugi napravili i zaposlio veliki broj novih radnika otvarajući nove pogone.

Nakon postavljanja na noge TRB-a, Ristić je istim principom preuzeo bijeljinskog giganta Elvaco i iskoristio brojne kontakte širom svijeta i obezbijedio posao i sigurne plate radnicama. Ono što je posebno zanimljivo kod ove dvije firme da su skoro svi proizvodi namijenjeni za izvoz, čime je njihov značaj i važnost još veća.

Despot i Vampir RS9

Svakako dva najprepoznatljivija proizvoda koji su nastali u Tehničkom remontu Bratunac, ali možda i u čitavoj Republici Srpskoj u poslednjih nekoliko godina su oklopno vozilo Despot i pištolj Vampir RS9. Simboli koji su dokaz da je moguće stvarati i boriti se na svjetskom tržištu ako imate dovoljno znanja i sposbnosti.

Kada imate ovakvu biografiju, mnogi vam se dive ali su mnogi i zavidni zbog čega pokušavaju da vam nanasu štetu, da vas uplaše pokušavajući ostvariti neku korist, a ne znaju da je ljudima poput Slavena Ristića dovoljno iskreno i bez zle namjere obratiti i da će uvijek pomoći. Velik je to čovjek, a i vizionar koga mi ne možemo razumjeti…

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: