22/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Slovenački ministar upozorio: Stižu ograničenja za nevakcinisane

Pixabay/ protopopica

Izvor:
Politički.rs

Slovenija je po vakcinaciji nisko na evropskoj lestvici, pa je ministar zdravlja Janez Poklukar danas ponovo pozvao sve građane da se vakcinišu pre jeseni.

Upozorio je da će oni koji nisu vakcinisani od jeseni imati više ograničenja i da testiranje na korona virus od 23. avgusta više neće biti besplatno, rekao je on, prenela je agencija Hina.

Pa podacima Ministarstva zdravlja, prošle nedelje je vakcinisano manje od 24.000 ljudi, dok je u maju nedeljno vakcinisano triput više.

Ukupno je jednom dozom vakcinisano 43 odsto stanovnika (897.072), a kompletno je vakcinisano svega 37 odsto.

Iako je broj novoinficiranih poslednjih dana relativno mali, trend rasta je zabrinjavajući, pa bi se porast hospitalizacija mogao očekivati za dve do tri nedelje, upozorio je ministar.

Po podacima Vlade od nedelje, u Sloveniji su za 24 sata uz smanjen opseg testiranja potvrđene 32 nove zaraze korona virusom, uz udeo pozitivnih rezultata testova od 4,3 odsto.

Broj novih slučajeva rastao je prošle sedmice, i u nedelju bio je za 52 odsto veći nego sedam dana ranije.

U Sloveniji je u nedelju bilo 839 aktivnih slučajeva zaraze, a u bolnicama 29 obolelih, od kojih osam na odelenjima intenzivne nege.

Jedna obolela osoba je umrla u nedelju, čime je tokom epidemije ukupan broj umrlih od korona virusa u Sloveniji porastao na 4.428.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: